Jingle Bells, Jingle Bells, Jingle All the Way

Det är så grått ute och för att komma igång ordentligt och inte ha ännu en sur dag bestämde jag mig för att sätta på lite julmusik och dansa runt som en crazy person! Och det gör mig så mycket gladare. Pojkvännen säger "åh nej" och tittar på mig som om jag är sjuk i huvudet och sticker sen snabbt till skolan. Men jag lovar att det hjälper. Fast nu är jag verkligen på julhumör!

     Åh, jag längtar efter min klassiska jul. Man väcks supertidigt av sina småsystrar (oftast vid sju-tiden, för när vi var små var det då vi fick öppna julklapparna i julstrumporna, rörde man paketen tidigare så försvann de och det vågade man ju inte riskera =)). Efter det ligger vi alla lite halvdöda av trötthet och längtar efter pappas hemmagjorde risgrynsgröt med vaniljstång. Och den blir godare för varje år som går. Efter frukost "leker" man liten med sina klappar, bråkar lite med sina systrar och sen kommer lunch, då man säger hej till morfar som kommer förbi. Efter lunch gör man sig i ordning för kvällen, ja det tar flera timmar för emellan det ska man ju se Kalle Anka. Medan vi tittar på det svär pappa i köket över att julkalkonen inte riktigt blir som han vill.
     Efter Kalle Anka (där vi alltid disskuterar villken sketch som är roligast) går vi ner och sätter på julmusik (som pappa hatar, men gärna låter oss lyssna på) och så sitter alla och pratar vid granen. Sen kommer farmor och Jón som vi inte sett på flera veckor eftersom de varit på Cypern. Vi pratar lite med dem, sen kommer den efterlängtade julmiddagen, kalkon (the american way) med potatis, underbar sås och brysselkål som bara jag och pappa njuter av =) Så skålar vi med julmust (fast jag har alltid mjölk för jag har aldrig gillat musten).
     Efter middagen diskar jag och dukar fram lussebullar, pepparkakor osv. Fast ingen orkar direkt äta. Sen går vi in i vardagsrummet, tänder levande ljus och läser julevangeliet. Sen är det dags för klapparna under granen, som jag delat ut sedan jag var liten. Det sker till tonerna av Jessica Simpsons julskiva "ReJoyce".
     Efter julklappsutdelningen packar vi ihop allt, sedan vräker vi choklad och annat gott vi fått. Därefter sjunker alla ihop framför TV:n med en ny DVD, så mätta att vi inte kan röra oss.
     Åh! Jag längtar, längtar, längtar!

Merry Christmas allihopa!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0