Barn

När slutar man tycka det är roligt att stoppa pringles i munnen och låtsas vara en anka? Inte när man är 20 i alla fall =)


Sweden

Igår natt såg jag på The Daily Show. Ville egentligen sova, men jag hade just lackat naglarna och kunde ju inte lägga mig med kladdhänder. Så jag satte mig framför tvn och såg nåt som jag aldrig sett förr.

Det var en grej som var skitrolig though. De hade gjort ett reportage om socialismen i Sverige. Jag älskar verkligen att se Sverige och svenskar ur typ amerikaners synvinkel. Mycket av det de sa var bara helt fel, typ att vi har 2 års betalt föräldraledighet, betalar 60% i skatt och 10 veckors semester per år. Självklart hade de åkt hit på vintern så det var snöigt och mörkt hela tiden. Och så visade de massa heta (okej, ärligt talat tyckte jag inte de var så snygga... men men) blondiner. Och så lite Ikea och köttbullar och sånt. Och hittade på nya namn på Ikeamöbler, t.ex. Gimmelböp. Håll med om att det hade kunnat vara ett svenskt ord! Det var väl det enda de sa som stämde, eller vad man ska säga.

Jag gillar ändå Sverige. Liksom ja, vi har höga skatter och dyr bensin, men det är ändå sjukt bra att man får pengar av att plugga.

Okej, nu blev jag lite chockad. Detta inlägg är ju helt vuxet! Eller ganska.
:o

Hej, jag är tio år gammal (och älskar det)

Idag skulle vi presentera våra grupparbeten i skolan. Lektionen började med att läraren sa "nu ska varje grupp göra en poster som sammanfattar arbetet". En hög suck hördes från hela klassen.

Utom från mig då. Jag utbrast ett hög "Jaaaa!" och blev överlycklig. Började sen klippa, klistra, kalkera bilder och försöka skriva fina rubriker som om det inte fanns en morgondag.

Gruppen satt runt mig och ägnade den mesta tiden åt att förundras och chockeras över hur barnig jag var. Man skulle kunna beskriva mig som hyper. Fast... jag är väl hyper för det mesta egentligen. Extremt hyper får vi säga då.

De sa saker som "alltså hur kan detta vara universitetsnivå?". Jag sa saker som "alltså fy vad jag saknar mellanstadiet nu!".

Men det var värt det. Vår blev klart finast av allas, och jag blev särigt stolt. Egentligen var jag väl inte nöjd, men om man jämför med resten av klassen var det ett mästerverk.

Tvingade en gruppmedlem att fota mig och planschen.

Ja, jag vet att allt är snett. Särskilt diagrammet i mitten.

I slutet av lektionen skulle vi skriva reflektioner på seminariet. Hela klassen skrev "onödigt med posters". Jag la till "fast en av oss älskade det, ha gärna fler färger på papper och pennor till nästa gång!" på min grupps papper.

Nästan förgiftad

Just nu sitter jag och ser på Despi, tar bort nagellack, dricker vatten och surfar lite. Snacka om multitasking!
Men alldeles nyss när jag skulle ta en klunk från vattenflaskan så råkade jag istället ta upp flaskad med nagellacksborttagning och 'föra den mot munnen' (det låter sjukt dirty).

Lyckades hur som helst stoppa mig i sista sekunden från att dricka den. Tänk om jag hade dött?

Har i alla fall lärt mig att jag inte är så bra på att multitaska som jag trodde.

Mr Griffin

Det finns en man som på riktigt heter Peter Griffin och han ser ut så här: (For real)Visst är det sjukt?

Inget picknick-väder

Vaknade otroligt förväntansfull. Maja, Sebster och jag skulle ut och picknicka för första gången idag, men nu är vädret såklart inte soligt =(
Tror att det är Guds sätt att få mig att stanna hemma och plugga, haha!
Vi får väl se. Hoppas verkligen det blir bättre till senare idag!


Come out, come out wherever you are!


Total förvirring

Jag har försökt att vara vuxen. Det går dåligt. EU-valet förvirrar mig till den grad att jag funderar på att bara totalt skita i det. För jag har ingen aning om vad jag ska rösta på.
     Vid vanliga val har jag alltid haft koll liksom. Man vet ju vilka parti som finns, man vet ungefär vad de står för, det är massa debatter i tv och man får tonvis med "reklam" hem i posten. Man kan kort sagt ganska lätt bilda sig en uppfattning om vad det är som ska hända. Men nu. Nu händer nästan ingenting. Den enda reklam jag mottagit är ett flygblad från piratpartiet (vilket har lett till otaliga diskussioner med min pojkvän, då jag desperat vädjar om att han inte ska lägga sin röst på dem).
     Det är så jobbigt att själv försöka hitta och läsa in massa saker. Det kanske låter som om jag är lat nu, men när det man får tag i är massa beskrivningar som den som följer, lägger i alla fall jag pannan i djupa veck och vänder mig bort från datorn. Tänk er att läsa 20 såna här beskrivningar efter varandra:

"Viktigaste Europafrågan just nu: Jobbkrisen och finanskrisen är det självklara svaret för mig. Jag befinner mig mitt i den just nu. Viktigast är de fackliga fri- och rättigheterna och industrins möjlighet att konkurrera på goda villkor. Sen givetvis också miljö- och klimatarbetet".

-Olle Ludvigsson från Socialdemokraterna.

Det funkar inte. Jag tar det i alla fall inte till mig. Men jag vill inte skita i det heller. Det här är trots allt mitt första val och eftersom (citerar wikipedia, där jag får mycket livsnödvändig kunskap ;-)) "EU-parlamentet är den enda direktvalda institutionen inom Europeiska unionen", så är det ju viktigt.

What to do, what to do?

Tant

Jag trodde man började få rynkor i trettioårsåldern. Mina första i pannan kom när jag var typ sjutton. Och de bara förökar sig. Nu, 20 år gammal, har jag tanthy och tonårshy på samma gång.

Det är inte rättvist.

Glassvänner

Jag sitter i solen med fettigt hår och en crazy outfit. Vädret är freakin' fabulous och jag vill ha picknick med Naughty. Men hon svarar inte på sms eller samtal så vad ska man göra?

Ha picknick ensam såklart! Med fem olika sorters glass i frysen så har jag ju ändå sällskap. Jag ska nog ställa fram alla på en filt, ta en sked och vräka av alla. Ja, nu gör jag det.

PS Ibland är det sjukt skönt att nysa.

LYCKLIG

Alltså Jeez!!! Det är ju sommar ute! Jag sitter i solen och svettas. Nu kan man bara inte vara ledsen. Trots att jag kommer ha en loser night ensam hemma ikväll, så är jag totalt lycklig.

Solen är det bästa som finns. Sjukt varmt är det!

Mystiskt, eller kanske inte.Detta är min papperskorg. Jag vet inte hur bra det syns, men ungefär 85% av allt den innehåller är godispapper och chipspåsar.

Är det dags att bli orolig? Jag tror det. Är det dags att bli nyttig? Nej, never.

To die for

Aha. This is what I'm talking about.

Köp den snarast!


Kommer ni ihåg?

Har haft en nostaligisk städdag. Blev sjukt speedad av en kopp kaffe jag drack imorse och har farit runt som en tornado och städat hela dagen. Lyssnat på bland annat Shakiras "Laundry Service". Hihi! Älskade henne och jag måste säga att jag faktiskt fortfarande gillar att shaka loss till den här gamla dängan =) Kommer ni ihåg?


I'm slutkörd. Men här kommer värsta bildliga inlägget.

Har kämpat som ett djur med hemtentan i dag. Började inte på allvar förrän typ kl åtta igårkväll, skrev halva natten, sov fyra timmar och har nu hållit på hela dagen.

Jag har ätit tre paket nudlar (varav ett okokt, torra rakt ur paketet), en ask Läkerol, ca 25 gumballs och ett halvt paket glass med chokladsås. Oj, jag menar glass med ett halvt paket chokladsås. Hehe.

Note 2 self: Fixa pluggmat i förväg nästa gång.

Men jag kan se slutet av tunneln tydligt nu! Tyvärr hänger det en skylt mitt i utgången med texten "Troligen IG"  men whatever. Jag är på väg ut liksom.

"Panikcentralen, kan jag hjälpa till med något?"

Jag älskar Britney. Igår twittrade min favorit om hur homosexuella ska ha samma rättigheter som alla andra. Hon skrev:Håller verkligen, verkligen med! Med det var ju inte alls det jag skulle skriva...
     In other news så sitter jag nu här och väntar på min lillasysters nästa paniksamtal. Hon har nationella prov i matte imrgon och har PANIK! Som Maja så fint uttryckte det är jag "panikcentralen" idag. Alla ringer hit för att få hjälp med sina problem! Well...hade varit helt okej om jag inte hade glömt så mycket matte som jag har glömt! Det är lite pinsamt när man måste tänka till ordentligt för att lösa niors problem. Speciellt när man gick natur på gymnasiet och efter det påbörjade en utbildning som väldigt mycket centrerade kring matte. Tog problemet vidare till min pojkväns nördiga högskoleingenjörsvänner. De fick sig också en head scratcher, haha!

Nu ringer telefonen. Got to go!


Svensk stelhet

Linköpingsbor (svenskar) … vet ni vad ni är?
Svar: Dryga!

Alla i den här trakten behöver chilla lite, herregud!

Idag sitter jag på mitt seminarium som ska handla om folkskoleutbildningens framväxt (väldigt oförberedd faktiskt. Brukar aldrig vara det, men den här gången orkade jag inte plåga mig igenom sex texter om utbildning). Killen som efter en stund kommer och sätter sig bredvid mig plockar prydligt upp sitt texthäfte, sitt block och så två dataskrivna sidor som behandlar hans tankar om texterna vi har läst. (Man behöver inte skriva ner något inför seminariet). ”Hmm, tänker jag. Det här måste vara hans första seminarium, så där ordentligt gör man inte saker annars”. (Been there, done that liksom). Och mycket riktigt visar det sig så. När läraren ungefär 40 minuter senare delat in oss i grupper som ska diskutera frågor som ”Hur har samhället påverkats av skolan på lång och kort sikt?” visar det sig att den enda som läst texten ordentligt i vår grupp är vår lilla Newbie. Jag och en blond tjej erkänner att vi bara skummat igenom texten och den fjärde, mycket uttråkade killen säger inget, vilket tolkas som om han inte har läst den alls. Pinsam tystnad uppstår när ingen har något intellektuellt att säga om texten.
     ”Jaha…ehm,” harklar sig Newbie, varpå den stackaren försöker få igång samtalet genom att dela sina tankar. Självklart får han ingen som helst respons från oss som inte har orkat ögna igenom papperna. Ungefär fem plågsamma minuter senare har jag fått nog av tystnaden och känner att jag måste hjälpa vår nykomling. ”Fy vad pinsamma vi är som inte har läst texten. Så går det när man gått här ett tag!” säger jag. Newbie ler lite. De andra är dödstysta. ”Men vad säger ni, ska vi försöka hjälpa till lite. Bara ordbajsa, vi vill ju kunna presentera något, eller hur?” fortsätter jag. Tystnad följer. Jag börjar brainstorma, komma med vissa exempel som make sense och andra som inte alls gör det. De andra säger något ord då och då, men det är tydligt att de fortfarande är obekväma. När jag efter ett tag pratat om allt från Afrika till falafel och Jay Leno börjar jag ge upp. Inget kunde få de här personerna att släppa loss lite. INGET! Jag undrar verkligen vad sådana människor gör för att ha kul! Det värsta av allt är att detta är en vanlig företeelse här.
     Ni vet hur man brukar prata om att svenskar är så jäkla stela, att man inte kan sätta sig på en buss och börja prata med en främling. Jag måste säga att jag trodde det var bad nere i Malmö, men HÄR. Här tiodubblas den svenska ”stelheten”. (Nej, det gäller inte alla, träffade till exempel en underbar glassförsäljare igår!) Men snälla, snälla. Släpp loss lite. Chilla. Var inte så stela. Vad är det absolut värsta som kan hända? Ert backslick blir lite messy?! Allvarligt talat, andas. Skratta.

Ciao

Ps. Självklart ska detta läsas med en nypa salt. Jag vet att jag dömer folk. Men then again, vad vet jag? Jag är från Malmö. Alla vet att skåningar är skabb i mysbyxor som hänger vid falafelvagnen varje kväll och pratar oförståeligt och sjukt osexigt! ;-)

Peace

Ny mobil!

Igår blev jag äntligen av med min gamla (hmm..vet inte ens vad den heter, men gammal var den) mobil och har nu istället en rosa touchwiz! Och jag älskar den! Jag är så glad över saker som att man kan ha olika ringsignaler till olika personer och sånt, hihi! Så nu måste jag bara fixa lite härlig musik också! Tänk vad glad lite shopping kan göra en =P
Jaha

Hemtentan har pågått i fyra timmar.

Jag har skrivit fyra rader.

Hmm...

Free Cone Day och sen två dagars tortyr

Hallå. Imorgon kl 8.00 är det tänkt att jag ska börja med min hemtenta. Eller den kommer skickas till mig då. Troligen kommer jag ligga och sova sött (eller inte så sött? kanske mer dreglande med munnen öppen eller nåt.) då och gå upp alldeles för sent. Sen kommer jag bara sitta och göra annat istället för att skriva. Det är så jag alltid funkar. Idiot är vad jag är. Men men, på torsdag kl 17 ska den vara inlämnad. Jag är oerhört (yuuuck, fick nu ett starkt hat mot det ordet) dåligt förberedd. Men mirakel kan ske och jag hoppas på ett.

Idag var en underbar dag. Det hade varit en pissig dag om jag hade gjort vad jag skulle istället, dvs plugga. Alltså: gör alltid det roliga över det nödvändigare, så blir livet lite mer nice.Men tillbaks till det underbara. Idag var ju Ben & Jerry's Free Cone Day! Jag åt tio kulor. Yum yum yum. Detta är nog årets bästa dag, och idag är jag överlycklig att jag flyttade till Linköping. Hemma i Malmö fick man nämligen bara en kula var, och de var extremt hårda! (ja, alltså personalen. inte kulorna, de var goda som alltid)

Haha, in your face, suckers (menat till alla gamla vänner jag pratat med, som sörjer att de inte kunde vräka just like me) (eller alla och alla... tre st har jag snackat med).

Okej, det märks i detta inlägg hur freakin' trött jag är. Frågan är: sova och samla kraft för hemtentan, eller sitta uppe och plugga till den? (svaret blir: slösurfa och kolla på tv, gå sen och lägg dig. Nämnde jag att jag är en idiot?)

Flitig

Jag har en inlämningsuppgift som måste bli klar idag. Klockan halv tolv upptäckte jag att den var enorm. Då tänkte jag ääh, jag ska bara kolla runt lite på internet först. Och spela lite harpan.

Nu är klockan nästan fyra. Så nu ska jag sätta igång på riktigt. Ska bara äta upp mina Cream Cheese Chips först. Och lite glass med chokladsås med banansmak. Och sen måste jag ju kolla Facebook.

Men sen, SEN, är det verkligen dags!
 
Paniken växer.

Candie's Kohls

Jag har lite problem med Britneys nya reklam för Candie's Kohls. Inte för att bilderna är fula, men för att de ha retuscherat henne så fruktansvärt mycket. Hon är otroligt smal på bilderna, och hon ser ju faktiskt inte alls ut så i verkligheten. Och grejen är att Brit är rykande het, så varför ändra så mycket?!!


Candie's air-brush offer...


Svinsnygg på scen!

Gina Tricot...

...är verkligen nya H&M!! I alla fall den här sommaren. De har så mycket härligare, finare saker i vår. I'm in love!


Noooo!

Jag tänkte lite på den här grejen när man råkar skicka sms till fel person. Det kan bli så sjukt dåligt ibland.

Själv har jag inga riktigt allvarliga missar bakom mig, som tur är (genom att skriva detta jinxar jag det säkert, och kommer skicka nåt fruktansvärt inom en snar framtid). För någon månad sen skrev jag typ "Omg omg ser du så ful Lauren är! Jag hoppas att Heidi dumpar Spencers ass asap!" till en kille i min klass, när det egentligen skulle till Naughty. Lite pinsamt eftersom smset var sjukt fjortis och handlade om The Hills (iochförsig fattade han nog inte vad det handlade om... eller lite creepy är det allt om en 23-årig straight kille är insatt i The Hills ;) ), men jag menar världen går inte under.

Det var lite värre när jag fick ett meddelande med texten "Jag älskar dig" mitt i natten av min granne, efter att ha träffat honom två gånger. Det skulle givetvis till hans flickvän, men jag kan ana hans panik!

Det värsta som kan hända är nog att man skriver skitsnack om nån och sen messar det till personen det handlar om. Det är faktiskt lätt hänt eftersom man har den människans namn i huvudet... Tur för mig att jag aldrig nånsin säger nåt dumt om nån annan då!

(Det sista var såklart inte sant. Jag är ganska ond och snackar mycket skit. Sorry. Men vad ska man göra om man inte har ett eget liv att prata om?)


Försök att inte sjunga med...

Jag  var idag på skolan, när jag upptäckte hur sjukt stor "kraft" musik kan ha på en.
Har för det mesta dansvänlig musik á la Britney Spears eller mjukrock som U2, på min mp3, men alla har ju sina skumma avstickare. I mitt fall är det System of a Down. En av deras sånger, "Violent Pornography", började plötsligt spela när jag gick vägen fram i solen, sågen är ganska crazy, men den gör mig alltid på riktigt bra humör. Och så, i slutet sjunger sångaren något i stil med "can you say brainwashing...brainwashing". Och just "brainwashing" sjunger har på ett ganska insane, crazy-person sätt! Haha...anyway. Jag var bara tvungen att sjunga det, på samma, twisted, läskiga sätt. Så där går jag i solen, ser mig långsamt om så att ingen är i närheten sen utbrister jag läskig grimaserande "brainwashing" som ett riktigt pshyco. Men jag försökte faktiskt att inte sjunga med. Det var omöjligt. Okej, det här makes no sense. Lyssna på det. Ni fattar.


Tortyr

När jag fyllde år förra veckan fick jag en rosa iPod av mina föräldrar. Det var snällt eller hur? Älskar den. Anyway. Innan lyssnade jag alltid på musik högt i lägenheten och sjöng med för full hals, med uteplatsdörren öppen. Nu tänkte jag att jag skulle skona grannarna från min musiksmak och lyssnar med hörlurar istället.

Problemet är att jag fortfarande sjunger med. Så nu är min höga röst med falska toner det enda som hörs. Gällt och ekande.

Det kan bara inte låta bra...


My baby

Överdos

Häromdagen var jag på Maxi med grannen. De hade ett underbart erbjudande - tio paket Läkerol för 10 kr! Självklart köpte vi tio var. Genom lite random vadslagningar råkade jag spela bort två stycken. Grannen hade alltså 12 paket. Jag var hos honom och snyltade middag och kollade på tv i kanske två timmar efter matshoppingen. Då insåg jag att han bara hade sju paket kvar. Hade alltså vräkt i sig fem askar!
"Eeh, du vet väl att de där har laxerande verkan", sa jag. "Det där är bara skitsnack", sa han. Tio minuter senare började hans mage kurra som en motor.

Då gick jag hem.


Prinsesstårta...

Prinsesstårta i ugnen och trött Naughty framför datorn!

Idag är det Sebsters födelsedag, så jag sliter framför spisen för att fixa en "perfekt mat-dag". När jag kom hem från skolan gjorde jag club sandwitches, ikväll blir det hemmagjord pizza och till efterrätt, prinsesstårta, made from scratch! Ja, jag är lite stolt!

Men jag har en riktigt trött dag. Spelade basketboll igår och känner att det slet ut mig. Var dock inte alls dålig på det (som man kan tro om man sett mig hantera en fotboll)! Vann till och med över Sebster i 21:an =)

Nu ska jag vila lite, för jag har en "jobbig" skolvecka framför mig. Haha. Fattar inte hur jag orkade med gymnasiets 6 timmar om dagen...nu går jag typ två om dagen! Och om jag går varje dag tycker jag det är jobbigt! Får ta och skärpa mig, jag vet!


It's going to be delicious-o!
Eller...inte för mig, för jag gillar inte marsipan...men för de andra, hihi!


Nu är det gjort...

Nu har jag sökt ett program till hösten. I Malmö den här gången, så det ska nog bli bra. Men jag hatar att göra det, så nu får vi hoppas på att jag slipper igen! Satt och tänkte på vilka planer jag och Maja hade för vår framtid när vi slutade nian. Efter gymnasiet ville vi få jobb på ett kryssningsskepp (som såklart åkte runt till varma, tropiska platser). Vi hade ju hört att man fick bra betalt och inte behövde betala skatt och dessutom skulle det alltid vara varmt! Ahh...vilka drömmar. Skulle faktiskt inte ha något emot att göra det just nu. Men istället binder jag mig nu till nästa 6 års studier. Haha. Så det kan gå.


Något i den här stilen...

Hula Girl

Sitter nu nyduschad och goddoftande i min Hula Girl parfym. Upptäckte att body lotionen i samma märke har fått en skum bidoft så jag måste nog slänga den =( Jag hatar att skiljas från gamla parfymflaskor.
     Mama är och roar sig i Malmö, eller roar sig så mycket som hon kan utan pengar. Fick just detta smset:

Körde till entré men hade inte råd med parkering så nu
är vi på Mobilia istället.

Haha. Borde skaffa lite rikare vänner! Så de kan bjuda mig på Frapinos. Har haft en craving riktigt länge nu! Ska ta och äta en lite försenad lunch nu. Det blir havreringar =)


Måste säga hej då till min älskling...


Förkylningstråkigt

Bored! Soligt ute, men min dumma förkylning gör mig hängig och trött =( Har inget att göra. Funderar på att sy om min gamla Ed Hardy tshirt (som min kära gamla Yola lånade utan att fråga och sen krympte i tvättmaskinen, INNAN jag hann använda den). Så går det när man har systrar. Anyway. Jag kan inte använda den, inte som tröja i alla fall.
     Annars har jag fixat ihop sånger till min mp3. Jag har inte uppdaterat den PÅ LÄNGE!! Gråter nästan av trisetess när jag lyssnar, så det var verkligen dags.
Nej, Presley ska ut igen nu. Got 2 go.


God morgon

God morgon!
Sitter här och solar benen i fönsterkarmen. (Fick ett mindre härligt uppvaknande, det allra första jag såg var min vita ass, ja jag sov på ett ganska twisted sätt. Bestämde mig för att det är soldags.) Känner mig fortfarande bakfull (dvs av B&J, chips, dip och choklad) efter gårdagens Robinson. Jag måste säga att jag verkligen gillar Erik Billing. Han är så roligt, ger verkligen programmet lite extra spice. Älskar att han är så rättfram och verkligen skällde ut Mika.
- Man blir bara mer och mer irriterad på den överklassbetonade ytligheten som inte har på Robinson att göra över huvud taget, sa han. Skrattade faktiskt rejält åt det. Han har guts liksom, även om han kanske ibland säger lite konstiga saker. Helt klart den person som gör det värt att titta på! Är glad att Robinsin är tillbaka =)

Bråk på örådet!

Malmö är härligt

Jag befinner mig nu i Malmö and I'm lovin' it. Igår blev jag tant, dvs fyllde 20. Hade en riktigt härlig födelsedag, det som fattades var Naughty. Allt jag fick i present var knallrosa, verkar som min familj känner till min smak bättre än jag trodde.

Idag (efter att ha kommit hem kl 5 i morse efter en härlig utekväll) väcktes jag av mina föräldrar med den "underbara" nyheten att vi skulle åka och kolla på konst på Österlen. Det var segt, såna kulturella saker är verkligen inte min grej. Två random tanter kom dock fram och sa att de älskade min outfit, haha. Skumt men härligt!

Längtar nu tills jag & Naughty är tillbaka i denna stad i juni eller när det nu blir.
Och till och med jag som vanligtvis är jordens mest negativa känner att vi kommer ha en underbar sommar här!


Glad Påsk!

Glad påsk allihopa!
Idag är en sån ofärskämt fin dag. Älskar alla grillande människor utan fönstret (trots att de är öldrickande slackers, iförda wife beaters och bakåtslickat hår!). Ska snart knalla ner till affären och köpa mig ett stort påskägg. För vad vore påskafton utan ett ägg?


Bada Mr Pres

Känner mig så vuxen idag. Kollar runt på inredningssidor och försöker lista ut vilka väggfärger som skulle passa bra med överkastet jag vill ha. Sånt är riktigt svårt. Presley tassar runt här brevid och vill nog gärna på en promenad. Och han är i desperat behov av en dusch. Idag ska det äntligen bli av, nu när tentan är överstökad. Och så måste jag städa upp här. Det är hemskt vad lägenheten blir ledande när man pressar in årtal i huvudet.

Nu ska jag först av allt gå och se Days. Det var länge sen!

Ciao

Je suis white

Igår sa en klasskompis: Shit vad bruna ni har blivit allihopa! ...eller ja, alla utom du Maja!

Det stämmer. Jag är vit som en spöke as usual. Förutom galna break outs i pannan. Jag får alltid dålig hy av solen. Det SUCKS. Har alltid hört att solen är bra för att ta bort finnar...inte för mig tydligen.

Men idag är det ganska molnigt och jag ska strax ut på sightseeing med en bror+svägerska. De vill gå till nåt vuxet flygplansmuseum. Jag röstar för storshopping på Cloetta-fabriken.

Hoppas de kan övertalas!


Grilldoft

Är det godaste som finns!

Klockklockklock

Min dator har börjat med en ny konstig grej. Dator? Toalett skulle det stå. Varje gång man har spolat gör den ett skitskumt ljud, typ "klockklockklockklooooockkloooockshrlp". (Ni förstår exakt, eller hur?). Och sen är det helt lite vatten i den.

Undrar om jag borde vara orolig? Det är redan stopp i badkarsavloppet. Varje gång jag har duschat är det vatten upp till anklarna över hela badrumsgolvet. Alltså bokstavligt talat hela golvet. Det är nog en epidemi. Men stopp och sånt i toan är mycket vidrigare.

Nu borde jag sova. Fattar inte varför jag inte lagt mig än? Ska vara i skolan om sju timmar. Woohoo.

Mooooooon

Idag när jag cyklade genom skogen till skolan hörde jag några glada skrik bland träden. Tittade dit och möttes av tre vita rövar.

Det var några femtonåringar som moonade mig, och det var väl trevligt. (?)
Men alltså, hur ska man ta det? Vad betyder en mooning? Är det en diss eller en komplimang? Förmodligen en diss. Tror jag...

Jag sa bara "sexigt!" och cyklade vidare.


Men ue!!! Rinner det nåt ur den vänstra assen? VIDRO

Jag lär mig.

Idag träffade jag kusinerna igen. Och försökte få dem att tycka jag var normal efter gårdagens knullrufsincident*. Kolla här så duktig jag var:

Vi spelade Alfapet och jag kunde lägga "penis" och hade fått skitmycket poäng. Men jag undvek det. (Till slut vann jag ändå överlägset. Hehe)

Jag är så bra på att få folk att gilla mig! Eller jag lär mig i alla fall.*Lovin' that word!

Tillbaka från 90-talet

Igår hade vi och jag en rikgtig härlig utekväll med 90-tals tema. Ni anar inte hur kul det var att dansa loss till Spice Girls, Aqua och Five igen!! Kändes som om man var tio igen!
     Dresscoden var 90-tal (vi såg dock lite mer 80-tals aktiga ut, men ändå) och det var sjukt kul att se vad alla hade på sig. Någon som minns Adidasbyxorna, magtröjor och min favorit... tighta jazzbyxor! Haha.
Blev dock nästan våldkysst av en galen tjej och Maja bara stod och tittade på och skrattade. Great friend, haha!GIRL POWER!

Ikea

Idag var jag på Ikea med mina kusiner. Det var kul, men...de förstår sig inte riktigt på mig.


Ena kusinen älskade den här tavlan.
Kusin: Åååååh vad fin, ååååh jag älskar den, åååååh jag vill ha den (ungefär..)
Jag: Ja den var söt.
Kusin: Åååååh jag ska nog köpa den.
Jag: Haha, det vänstra barnet har knullrufs. Hahahaha.
Kusin: TYSTNAD

Vi stod där tysta ett tag. Sen gick vi.

Vi satte oss i några soffor. På golvet framför låg en gosedjursråtta. Jag... eeh... trodde det var en riktig råtta och GALLSKREK. Alla kollade.
Jag: Oj! HAHAHAHAHAHAHA. Jag trodde den var riktig. HAHAHAHAHAHAHA.
Kusinerna: TYSTNAD (ca 30 sekunder)
Kusin: Eeh, ja nu kanske vi ska gå hem?

På väg ut blev jag kär i en rosa flodhäst. Så jag köpte den. Kusinerna tyckte att jag var ett sär.


Barnmisshandel?

Sitter på min uteplats och NJUTER av solnedgången. Jag är så kär i våren så det är inte ens sant.
Runt hela gården sitter grannar och äter vid sina utemöbler, barn springer runt och leker och allt är bara så härligt. Jag passar inte riktigt in though, den enda som inte tillhör en barnfamilj och som istället sitter här med en dator i knät. Men I don't mind, just nu är jag nog ändå lyckligare än dem.

Innan hörde jag bara min Timbuktumusik (som jag plågade grannarna med, hehe) men när skivan tog slut började jag såklart tjuvlyssna på de andra. Och jag hörde nåt konstigt från en av familjerna på andra sidan gården när de försökte uppfostra sitt barn.
- (till barnet) Stanna där Philip!
- Stå stilla Philip!
- Uppför dig nu Philip!
- Nej, sitt ner så får du snart middag!
- (till de andra vuxna) Ja, alltså han är ju så tjurig. Han är ju kastrerad men håller ändå på såhär.

HUH???

Sen fattade jag. Det var hunden som hette Philip. Blev lite orolig där ett tag.

Vårtecken

Jag har just varit och köpt 1 kg lösgodis. Middagen fixad med andra ord.

Nu är det äntligen soligt. Och eftersom Linköping inte har fått några vårblommor än så får man leta efter andra vårtecken. Här i ghettot upptäckte jag tre idag:
  • Alkis-bänken ute vid cykelvägen är nu alltid befolkad igen. Från morgon till kväll sitter några härliga gubbar och säger hej till alla som går förbi.
  • De sjukt coola 15åringarna börjar nu ha hemmafester på balkongerna med hög musik, skrikiga röster och fejkfylla. (Shit, känner mig så gammal av att skriva det...)
  • Man börjar se GB's med mjukisbyxor och för korta linnen, givetvis med love handles som hänger ut precis lagom osmakligt.

Jag dör

Detta är nog det sötaste och finaste foto jag nånsin sett. JAG DÖR SÅ GULLIGT!!! Kan typ inte hantera det.(bilden kommer härifrån)

April april

Jag blev faktiskt inte lurad en enda gång igår. Kan bero på att jag satt hemma och pluggade (försökte plugga...) hela dagen utan att träffa någon 'skojare'.

Men idag gick jag på ett, en dag försent. Det här blåste mig totalt! Jag fick en chock och äkta panik. THANK GOD att det inte var sant.

100 år sen

Boken jag ska ha läst inför morgondagens seminarium är skriven för hundra år sen. På engelska. Det är jobbigt att läsa kan jag säga! Vet inte om jag nånsin träffat en människa som levde när denna bok kom ut. Då borde det kanske vara dags att uppdatera kurslitteraturen?

Okej, kursen ska handla om Organisationsteori då och nu (låter svinroligt eller hur? hehe. hehe...). Så jag fattar grejen. Men... Det skulle vara lättare att läsa nåt nyskrivet om hur det var på 1800-talet.

Det roligaste (ja okej, det enda roliga) med den här boken är exemplena, som är så himla oldschool. Typ "på senare år har det blivit vanligt att även arbetarklassen köper så mycket som två par skor per år, och inte bara använder dem när det finns absolut behov av dem, att gå barfota till vardags gör nu mest de fattigare delarna av befolkningen". Haha. Jag tyckte i alla fall att det var kul.

Jag är nu på sida 10. Trots att det känns som att jag läst koncentrerat i tre timmar. Jag känner nog fel.

Ja, bilden är helt random.

Lycka

Jag kanske skriver lite väl mycket om väder. Men såhär på våren betyder det så mycket! För nu är det faktiskt vår även här uppe. Sol, helt blå himmel och 14 grader. FABULOUS! Jag har suttit ute och pluggat typ hela dagen. Okej, let me rephrase that. Jag har suttit ute med böckerna i knät och inbillat mig själv att jag läser halva dagen! Man blir genomlycklig av solen. Älskar den sjukligt mycket. Happy happy.

På lördag ska Mama & Naughty på 90's-fest och vi har ingen aning om vad vi ska ha på oss. Liksom utsvängda jeans och magtröja? Eller? Några såna jeans har jag inte och jag visar helst inte upp min degiga mage på det sättet, haha. Äh, det löser sig. Borde köpa typ rosa Hubba Bubba och blåsa lite bubblor. Det är väl äkta 90's, om jag inte blandar ihop det.

Första resultatet när jag googlade 90's style... Och crazy neonfärger sounds like something I can work with!

Merry Christmas Bitch!

Alltså. Jag älskar Britney. Hon säger så roliga saker under sina konserter. Lyssna runt 5 sekunder...


Update: Nattaks liv

Okej, eftersom Mama har hållt bloggen igång de senaste dagarna är det verkligen dags för en lite uppdatering:

I helgen var jag som sagt i Malmö och hämtade pokjvännens föräldrars shitzu Presley som ska bo hos oss i tre veckor. Lite jobbigt att stiia på tåget i 3 1/2 timme med honom, men det gick bra. Det första han gjorde när han kom ut var att lägga en kabel mitt på trottoaren! Och vår vita matta är också ett minne blott.

Idag ringde jag dessutom efter många om och men mitt gamla jobb för att se om jag kunde jobba där i sommar. Jag HATAR att ringa folk jag inte känner. Vet inte vad det är, men jag HATAR det. Försökte muta Maja att göra det, men lyckades inte. Gick dock bra i slutändan.

Och idag lyckades jag somna om efter frukosten och sova till klockan ett. Blev mycket sur eftersom jag insåg att jag slösat bort många värdefulla pluggtimmar (som ni ser tar jag igen det du genom att sitta vid datorn och blogga...)

Tänkte ta en "lyxig dusch" (i den mån det nu går att göra en dusch lyxig..hör ni hur fel det låter). Med alla mina nya produkter. I helgen fick jag nämligen:

  • Dove Cream Oil
  • Dove Go Fresh deodorant
  • Tropical Pleasure Body Scrub
  • Ett rosa, skithärligt Persiko schampoo
  • Body lotion och shower creme med olivolja från Oliva
  • En härlig rosa burk med något jag inte riktigt undersökt än

Ska i alla fall snart hoppa i min "lyx dusch". Och vet ni vad? Jag öppnade just en påse Ahlgrens bilar och... det hade smugit sig ner ett däck i påsen! Haha. Så kul jag har det!I rock!

Den där "jag är självständig"-grejen går vidare! Jag har just deklarerat. Helt utan hjälp! Sjukligt stolt nu. Och jag ska få tillbaka 3200 kr på skatten i juni, fabulous eftersom jag inte har ett sommarjobb än. Hehe.

Hoppas bara att jag gjorde rätt... For all I know kan jag ha gjort nåt helt galet. Fast det är nog bäst att inte tveka utan bara fortsätta vara stolt.

RSS 2.0